Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
Użytkowników : 223
Artykułów : 212
Odsłon : 2450412
Artykułów : 212
Odsłon : 2450412
Witamy,
Gościu
|
akt zgonu Marianny Falkiewicz-Dulskiej-Głowińskiej
(1 przeglądających) (1) Gość
TEMAT: akt zgonu Marianny Falkiewicz-Dulskiej-Głowińskiej
Odp: akt zgonu Marianny Falkiewicz-Dulskiej-Głowińskiej 8 lata, 3 mies. temu #2278
|
Witam serdecznie,
Otrzymałem wreszcie odpowiedzi na moje kwerendy w AP w Toruniu. Niestety nie uzyskałem interesujących mnie informacji. Natomiast na podstawie dotychczasowych ustaleń wydaje mi się, że Marianna ( natae Falkiewicz, primo voto Dulska, secundo voto Głowińska) mogła urodzić się w miejscowości Wielkie Radowiska. Pierwszy ślub zawarła w okresie 1855-1858, obstawiam że właśnie w Wielkich Radowiskach, chciałem się zapytać czy któraś z osób odwiedzających forum posiada dostęp do tych aktów? Ja niestety nie mam możliwości uzyskania dostępu do tych aktów przynajmniej przez najbliższe kilka miesięcy ![]() Pozdrawiam Jarek |
Ostatnio zmieniany: 8 lata, 3 mies. temu przez jardul.
|
Odp: akt zgonu Marianny Falkiewicz-Dulskiej-Głowińskiej 8 lata, 2 mies. temu #2291
|
Dobry wieczór,
W końcu jakiś postęp - w akcie ślubu syna z pierwszego małżeństwa Marianny z dnia 22.02.1905r jest zawarta informacja, że oboje jego rodziców już nie żyje. Ostatnia pewna informacja o Mariannie, to informacja ze ślubu jej córki z dnia 20.02.1900 - Marianna mieszkała wówczas z drugim mężem Franciszkiem Głowińskim w Liciszewach (parafia Mazowsze). Podsumowując, poszukiwania zostają zawężone do okresu 20.02.1900-22.02.1905. Mam przeczucie, że teraz pójdzie już szybko! ![]() Pozdrawiam serdecznie, Jarek |
Ostatnio zmieniany: 8 lata, 2 mies. temu przez jardul.
Za tę wiadomość podziękował(a): Darek1965
|
Odp: akt zgonu Marianny Falkiewicz-Dulskiej-Głowińskiej 6 lata, 6 mies. temu #2472
|
Niestety w dalszym ciągu nie znalazłem tego aktu
![]() Będę wdzięczny za pomoc |
Ostatnio zmieniany: 6 lata, 6 mies. temu przez jardul.
|
Odp: akt zgonu Marianny Falkiewicz-Dulskiej-Głowińskiej 6 lata, 6 mies. temu #2473
|
Dobry wieczór,
co aktu zgonu Marianny (natae Falkiewicz, primo voto Dulska, secundo voto Głowińska) jeszcze pomyślę jak sprawnie ugryźć:) ten wątek. Może inni userzy coś podpowiedzą? Powracając jednak do wątku nieokreślonej daty jej zamążpójścia w parafii Radowiska Wielkie, pojawiła się szansa na odnalezienie akurat tego aktu, jest dostęny on-line:) Mormoni udostępnili metryki z lat 1741-1857:) www.familysearch.org/search/catalog/2994...%20History%20Library pozdrawiam Darek |
|
Odp: akt zgonu Marianny Falkiewicz-Dulskiej-Głowińskiej 6 lata, 6 mies. temu #2480
|
Dzień dobry,
Dziękuję za zainteresowanie, akt ślubu znaleziony! ![]() Pozdrawiam Jarek |
Ostatnio zmieniany: 6 lata, 6 mies. temu przez jardul.
|
Wygenerowano w 0.21 sekundy