Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2638629
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2638629
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
|
•TEMAT:• Szpejenkowscy
Szpejenkowscy •10 •lata•, 4 •mies.• temu• #1831
|
Witam
Trafiłem na akt małżeński USC w Golubiu z 1880 roku Józef Szpejenkowski ur 08.02 1857 roku syn Jana i Katarzyny ze Sławińskich zam. w Dobrem Z Katarzyną Głowacką ur 05.12.1861 córka Feliksa i Marii z Pudlińskich zam. w Lisewie nie zauważyłem takich osób w waszym drzewie Jeśli jes to przydatne to proszę bardzo. Pozdrawiam Zbigniew |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Darek1965
|
Odp: Szpejenkowscy •10 •lata•, 4 •mies.• temu• #1832
|
zagacki •napisał•:
Witam Trafiłem na akt małżeński USC w Golubiu z 1880 roku Józef Szpejenkowski ur 08.02 1857 roku syn Jana i Katarzyny ze Sławińskich zam. w Dobrem Z Katarzyną Głowacką ur 05.12.1861 córka Feliksa i Marii z Pudlińskich zam. w Lisewie nie zauważyłem takich osób w waszym drzewie Jeśli jes to przydatne to proszę bardzo. Pozdrawiam Zbigniew Jest to informacja bardzo przydatna, za którą dziękuję:) Co prawda, Józef nadal pozostaje w zapasowej zakładce i oczekuje na weryfikację danych dotyczących jego rodziców celem przyłączenia ich do jednej z gałązek mojego drzewka. Fajnie się składa, trzy dni wcześniej otrzymaliśmy poprzez pocztę portalu informację od dotychczas nieznanego nam internauty nt.odnalezienia aktu chrztu Józefa s.Katarzyny w parafii Ruże, a dzisiaj info. o jego ożenku w Golubiu. Niektórzy to mają szczęście, nieprawdaż? pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Szpejenkowscy •10 •lata•, 3 •mies.• temu• #1922
|
Witam.Trochę zbaczam z tematu, ale wczoraj zobaczyłam Pana pytanie o KLS z gminy Czarne.To co jest w meldunkowych to wszystko niestety co posiadało archiwum.Przejrzałam wszystkie księgi i niestety samej siedziby gminy Czarne nie ma.Nie wszystkie księgi meldunkowe się zachowały o czy wiem od Bożenki Ciupalskiej,która te księgi fotografowała.
Barbara |
|
|
Odp: Szpejenkowscy •10 •lata•, 3 •mies.• temu• #1923
|
b1947 •napisał•:
Witam.Trochę zbaczam z tematu, ale wczoraj zobaczyłam Pana pytanie o KLS z gminy Czarne.To co jest w meldunkowych to wszystko niestety co posiadało archiwum.Przejrzałam wszystkie księgi i niestety samej siedziby gminy Czarne nie ma.Nie wszystkie księgi meldunkowe się zachowały o czy wiem od Bożenki Ciupalskiej,która te księgi fotografowała. Barbara Dziękuję za zainteresowanie oraz udzieloną informację. pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Szpejenkowscy •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2254
|
Witam
Trafiłem dziś na materiały, dzięki którym przypomniałem sobie, że przed wieloma miesiącami przeczytałem tu od Pana Darka, w innym wątku, taką oto wzmiankę o krewnej: "W dwóch posiadanych przeze mnie aktach notarialnych pojawia się to nazwisko [chodziło o Rzymkowskich]. Z treści pierwszego aktu wynika, że w Czyżewie, gm.Wąpielsk w latach 20-tych i 30-tych XX w. mieszkało małżeństwo Zygmunta s.Antoniego i Heleny z Rzymkowskich małżonków Szpejnowskich." Jeśli jest możliwość, chętnie przyjmę kopię tego aktu. W zamian zostawiam coś do drzewa Szpejenkowskich: Wspomniany tam wyżej Zygmunt Szpejnowski urodził się w par. Rypin (akt 9/1901). Był synem Antoniego i Józefy z Przybyłowskich (akt małż. 26/1888, Strzygi). Antoni zaś był synem Walentego i Marianny zd. Rupińskiej (akt małż. 13/1865, Strzygi). Z kolei Walenty Szpejnowski (wg jego aktu małż.) urodził się ok. 1840 w Godziszewach (par. Rypin) i był synem Stanisława i Marianny zd. Łągowskiej. Dla par. Rypin brakuje indeksów, przez co porzuciłem dalsze poszukiwania. Przypuszczam jednak, że rodziców Walentego można utożsamić ze Stanisławem Szpajenką i Marianną z Łętowskich z pliku "gałąź Błażeja - Strzygi_2" na Państwa stronie. Nie ręczę za poprawność, ale może dla kogoś okaże się przydatne. Pozdrawiam, Kamil |
|
•Ostatnio zmieniany•: •9 •lata•, 4 •mies.• temu• •przez• KSkrzyp.
|
Odp: Szpejenkowscy •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2256
|
KSkrzyp •napisał•:
Witam Trafiłem dziś na materiały, dzięki którym przypomniałem sobie, że przed wieloma miesiącami przeczytałem tu od Pana Darka, w innym wątku, taką oto wzmiankę o krewnej: "W dwóch posiadanych przeze mnie aktach notarialnych pojawia się to nazwisko [chodziło o Rzymkowskich]. Z treści pierwszego aktu wynika, że w Czyżewie, gm.Wąpielsk w latach 20-tych i 30-tych XX w. mieszkało małżeństwo Zygmunta s.Antoniego i Heleny z Rzymkowskich małżonków Szpejnowskich." Jeśli jest możliwość, chętnie przyjmę kopię tego aktu. W zamian zostawiam coś do drzewa Szpejenkowskich: Wspomniany tam wyżej Zygmunt Szpejnowski urodził się w par. Rypin (akt 9/1901). Był synem Antoniego i Józefy z Przybyłowskich (akt małż. 26/1888, Strzygi). Antoni zaś był synem Walentego i Marianny zd. Rupińskiej (akt małż. 13/1865, Strzygi). Z kolei Walenty Szpejnowski (wg jego aktu małż.) urodził się ok. 1840 w Godziszewach (par. Rypin) i był synem Stanisława i Marianny zd. Łągowskiej. Dla par. Rypin brakuje indeksów, przez co porzuciłem dalsze poszukiwania. Przypuszczam jednak, że rodziców Walentego można utożsamić ze Stanisławem Szpajenką i Marianną z Łętowskich z pliku "gałąź Błażeja - Strzygi_2" na Państwa stronie. Nie ręczę za poprawność, ale może dla kogoś okaże się przydatne. Pozdrawiam, Kamil Witaj na forum po długim czasie:) wobec widocznego powyżej zaangażowania nie pozostaje mi nic innego jak przychylić się prośby, oczywiście żartuję:) Już skanuję posiadane dwa akty notarialne i zapewne jeszcze dzisiaj dyliżans dojedzie. Wielkie dzięki za genealogiczną pamięć oraz przesłane dane, których nie posiadaliśmy, na pewno będą niezwykle przydatne. pozdrawiam Darek |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: KSkrzyp
|
|
•Wygenerowano w• 0.17 •sekundy•