Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
Użytkowników : 223
Artykułów : 212
Odsłon : 2450393
Artykułów : 212
Odsłon : 2450393
Witamy,
Gościu
|
|
TEMAT: Rodzina Zyblewskich
Rodzina Zyblewskich 7 lata, 1 miesiąc temu #2418
|
Witam.
Poszukuję informacji o rodzinie Zyblewskich z miejscowości Żałe i Słomczyn.Utknęłam w poszukiwaniach na roku 1885 i nazwisku Bytońska. Jeśli ktoś z Państwa ma informacje lub wie gdzie mogłabym ich szukać, to bardzo proszę o pomoc. Serdecznie pozdrawiam. Anka |
|
Odp: Rodzina Zyblewskich 7 lata, 1 miesiąc temu #2419
|
Dobry wieczór,
proszę o uściślenie problemu genealogicznego, gdyż zarówno do przodu:) jak i tyłu:) są dostępne dane metrykalne nt. Zyblewskich 1. ur. od Marcina r. 1822 do Władysława Kazimierza r. 1898, w parafiach: Żałe, Mazowsze, Chrostkowo, Skrwilno 2. mał. lata 30. XIX w. w parafiach Kikół i Wola, 3. zg. od 1824 r. nt. Adama do 1897 r. nt. Franciszka, w parafiach Kikół, Sumin i Skrwilno. pozdrawiam Darek |
|
Odp: Rodzina Zyblewskich 7 lata, 1 miesiąc temu #2420
|
Dziękuję bardzo za pomoc. Pomogła mi informacja o Chrostkowie i Skrwilnie.
Pozdrawiam. Anka |
|
Odp: Rodzina Zyblewskich 6 lata, 8 mies. temu #2447
|
Dzień dobry.
Jeżeli mowa o Zyblewskich z Żałego to zapewne chodzi o rodziną zamieszkałą na terenie parafii Żałe, mówiąc dokładnie w miejscowości Nadróż. Mieszkał tam na początku XX w. Józef Zyblewski z żoną Marianną z Witkowskich. Ich córka Kazimiera w 1908 r. wyszła za mąż za nauczyciela pracującego w szkole w Żałem Józefa Wacława Kubasiewicza. W akcie ślubu Kazimiery zapisano, że urodziła się w Płonnem. Więc może być to jakiś ślad. Kubasiewicze mieszkali później w Sikorzu koło Płocka, następnie w miejscowości Myśliborzyce w parafii Rokicie. Pozdrawiam Błażej |
|
Odp: Rodzina Zyblewskich 6 lata, 8 mies. temu #2448
|
W samej miejscowości Żałe mieszkał ok.1846 r. Wojciech Zyblewski, organista miejscowej parafii. W 1846 r. narodził się jego syn Andrzej Grzegorz.Wojciech Zyblewski wziął ślub z Marianną Jarkiewicz w 1834 r. w Kikole. Nr aktu 13.
Błażej |
|
Odp: Rodzina Zyblewskich 5 lata, 11 mies. temu #2538
|
Właśnie o tą linię mi chodzi,tylko wg moich informacji żoną Józefa Zyblewskiego była Marianna z Bytońskich. Proszę o jeszcze jakieś informacje,jeśli jest Pan w ich posiadaniu.
Anka |
|
|
Wygenerowano w 0.15 sekundy