Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2638638
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2638638
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
|
•TEMAT:• Poszukuję wszystkich KARSKICH H.RADWAN
Poszukuję wszystkich KARSKICH H.RADWAN •12 •lata•, 10 •mies.• temu• #791
|
Szanowni Państwo
Udało mi się odnaleźć wszystkich przodków do Józefa Jana ur w Białyninie w 1799r(pow sochaczewski, parafia zlikwidowana w 1815r , metryki brak), wylegitymował się przed Heroldią Królestwa Polskiego w 1849. Jest on synem Pawła (ur ok 1770) i wnukiem Felicjana ur. ok 1740. Ostatnio odnalazłem u Was informację ,że Franciszek Machczyński ,odkupił od Felicjana syna Józefa jego należności. Wydaje mi się ,że może być to właściwy ślad. Jest też inny Felicjan Karski syn Macieja h.Jastrzębiec.ale to nie o niego chodzi. Przejrzałem wszystkie przez Was sporządzone indeksy i i nic , poza Józefami Karskimi nic nie znalazłem a są to cenne informacje. Może oni są gdzieś w archiwach w AP Toruń i Włocławku. Może Państwo trafiliście na jakiś ślad poszukuję również Karola Karskiego ur4.11.1791r syna Pawła- poległ w Powstaniu Listopadowym po bitwie pod Iganiami. Z góry dziękuję za pomoc Dariusz Karski |
|
•Ostatnio zmieniany•: •12 •lata•, 10 •mies.• temu• •przez• . •Powód•: rozszerzenie zapytania
|
Odp: Poszukuję wszystkich KARSKICH H.RADWAN •11 •lata•, 7 •mies.• temu• #1448
|
witaj,
różne rzeczy człowiek przegląda:), a nazwisko Karski(a) wpada w ucho i może przyda? W latach 50-tych XIX w. we Włocławku mieszkała Bogumiła Aleksandra Karska z córkami Wandą i Bronisławą. Owe panie występują dwukrotnie w wykazie osób wyszłych za granicę w roku 1858 i na początku lat 60-tych, nie zapisałem drugiego rocznika;) W 1858 roku matka była w wieku 48 lat, a córki odpowiedni; 21 i 19. Jako profesję matki podano; "utrzymuje się z własnych funduszów", więc może pasować pod herbowych:) Gdyby cokolwiek wstępnie pasowało, mogę podać szczegłówe namiary na te dane udostępnione on-line. Ps.przy okazji, dla naszych najmłodszych gości portalowych podpowiadam cichutko, powyższa sprawa może dotyczyć nawet krótkotrawałej podróży np. z Włocławka do Torunia:) pozdrawiam Darek |
|
|
|
•Wygenerowano w• 0.29 •sekundy•