Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2632688
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2632688
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
•TEMAT:• Spis powstańców styczniowych.
Odp: Spis powstańców styczniowych. •10 •lata•, 2 •mies.• temu• #2007
|
ZOB •napisał•:
Dobry wieczór. Bardo proszę o informację o Ignacym Maliszewskim (poz. 281 na liście). Pozdrawiam Zofia Brzeska Witam, o I.Maliszewskim jest b.mało informacji, cyt. za Cz.Lissowskim: "MALISZEWSKI IGNACY, pruski poddany, za udział w powstaniu pozbawiony praw i zesłany na Syberię na osiedlenie się". pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Spis powstańców styczniowych. •10 •lata•, 2 •mies.• temu• #2008
|
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Pozdrawiam Zofia Brzeska |
|
|
Spis powstańców styczniowych. •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2241
|
Znalazłam na liście Jana Goćkowskiego (poz. 134).
Bardzo proszę o informacje o nim, mam w drzewie osobę o tym imieniu i nazwisku. Pozdrawiam Zofia Brzeska |
|
|
Odp: Spis powstańców styczniowych. •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2242
|
ZOB •napisał•:
Znalazłam na liście Jana Goćkowskiego (poz. 134). Bardzo proszę o informacje o nim, mam w drzewie osobę o tym imieniu i nazwisku. Pozdrawiam Zofia Brzeska poz.134 cyt. "Goćkowski Jan, szlachcic, dziedzic Czermina, za namawianie do partii i ukrywanie u siebie zbiegłego z armii rosyjskiej oficera skazany na zapłacenie kary 100 rubli w 1864 r.". pozdrawiam Darek |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: ZOB
|
Odp: Spis powstańców styczniowych. •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2243
|
Darek1965 •napisał•:
poz.134 cyt. "Goćkowski Jan, szlachcic, dziedzic Czermina, za namawianie do partii i ukrywanie u siebie zbiegłego z armii rosyjskiej oficera skazany na zapłacenie kary 100 rubli w 1864 r.". pozdrawiam Darek To nie ten, o którym myślałam, ale też z tej rodziny. Dziękuję, dobranoc Zofia Brzeska |
|
|
Odp: Spis powstańców styczniowych. •9 •lata•, 3 •mies.• temu• #2274
|
Witam !!!
Na liście znajdują się Jaworscy Antoni i Marcin oraz Politowscy Jakub i Jan. Mogą to być moi przodkowie. Jakby posiadał Pan informacje na ich temat... Dzięki PS. W "Nadwiślaninie" z 22 lipca 1864 roku jest artykuł o aresztowaniu w okolicach Radomic patrolu powstańczego w składzie... Józef Majgera, Paweł Lewandowski, Józef Prowolski i Józef Pilecki. Aresztowano także karczmarza Stanisława Barszczewskiego. Pozdrawiam |
|
•Ostatnio zmieniany•: •9 •lata•, 3 •mies.• temu• •przez• jawanet.
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Darek1965
|
•Wygenerowano w• 0.23 •sekundy•