Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2632668
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2632668
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
•TEMAT:• Spis powstańców styczniowych.
Odp: Spis powstańców styczniowych. •13 •lata•, 7 •mies.• temu• #371
|
Panie Darku!
Dziękuję za szybkie informacje o wymienionych osobach. Zieliński z Kikoła może być z rodziny moich przodków. Kikół, Czernikowo i okoliczne parafie mogą zawierać dane z moich Zielińskich. Od starszych krewnych kilkanaście lat temu zdobywałam pierwsze informacje dotyczące rodzeństwa mojego dziadka Feliksa Zielińskiego i jego rodziców. Nie poznałam mojego dziadka, po wojnie nie powrócił do rodziny i słuch po nim zaginął. Z tej gałęzi nie posiadam jeszcze żadnych aktów. Witkowscy to rodzina mojego męża. Pozdrawiam. Barbara |
|
|
Odp: Spis powstańców styczniowych. •13 •lata•, 7 •mies.• temu• #373
|
Darku !
Bardzo dziękuję !! Szukam dalej. Anna |
|
|
Odp: Spis powstańców styczniowych. •13 •lata•, 7 •mies.• temu• #375
|
Dzięki współpracy z Waszym portalem mam pierwsze dokumenty z rodziny Zielińskich.To akt chrztu siostry mojego dziadka i akt ślubu moich pradziadków Mikołaja Zielińskiego i Ludwiki z d. Wojciechowskiej.
W Czernikowie indeksowałam zgony i znalazłam tam zgon Mikołaja Zieleńskiego w 1886 roku.Czy to mój pradziadek Mikołaj? Muszę zdobyć ten akt zgonu. Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Barbara |
|
|
Odp: Spis powstańców styczniowych. •13 •lata•, 7 •mies.• temu• #376
|
Proszę o informacje o Piotrze Jabłońskim i wszystkich Kwiatkowskich.
Z góry dziękuję. Barbara |
|
|
Odp: Spis powstańców styczniowych. •13 •lata•, 7 •mies.• temu• #377
|
Witam Panią,
miło słyszeć, że w toku współpracy (wspólne indeksowanie) rozwija Pani i własne poszukiwania;) Kolejne dane o powstańcach; JABŁOŃSKI PIOTR chłop z Ossówki, powstaniec, 10 czerwca 1863 r. skazany na 4 lata rot aresztanckich stanu szlachetnego, KWIATKOWSKI ANTONI z Lipna, powstaniec, 16 lipca 1863 r. oddany do wojska, KWIATKOWSKI JAN chłop z Rocin, 6 września 1863 r. oddany do wojska, KWIATKOWSKI JAN z Chełmicy, za udział w powstaniu zesłany na Syberię. Bracia jego Marcin i Stefan, wnieśli podanie o uwolnienie go, lecz Berg odmówił dla wielkości przewinienia* (*Arch. Płock., Kanc. gub. płock., Nr 7643) KWIATKOWSKI MARCIN z Lipna, za pobyt w partii Dunina 30 września 1863 r. zesłany do aresztanckich rot na 2 lata. Pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Spis powstańców styczniowych. •13 •lata•, 7 •mies.• temu• #378
|
Witam,
Proszę o informacje dotyczące Jana Napiórkowskiego. Dziękuję, Piotr |
|
|
•Wygenerowano w• 0.18 •sekundy•