Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2637405
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2637405
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
•TEMAT:• Hit - nieznane zdjęcia
Hit - nieznane zdjęcia •10 •lata•, 1 •miesiąc• temu• #2020
|
Witam,
wiosna, wiosna:) aktywność userów z wiadomych względów jest mniejsza, ale za to redakcja portalu wciąż działa i sytematycznie przeszukuje dostępne archiwa celem odnalezienia nowości dla naszych stałych gości:) Już dzisiaj mogę oficjalnie zakomunikować, że dotarliśmy do zbioru kilkudziesięciu fotografii wykonanych na początku XX wieku w Lipnie, Rypinie, Strzygach, Osieku, Bądkowie, Szpetalu Górnym, Żałem i Studziance. Co ciekawe, przeważająca większość tych fotek jest szerzej nieznana, nie była publikowana. Na pewno, żadnego zdjęcia z omawianej kolekcji nie odnajdziecie w necie! Naszym zdaniem, hitem z tej kolekcji mogą być zdjęcia nie istniejącego drewnianego kościoła w Żałem. Żeby jeszcze podkręcić emocje dodam, że będzie można zajrzeć do środka tej świątyni:) Mamy nadzieję, że uzgodnienia z aktualnym właścicielem zdjęć nie potrwają długo. Reasumując, przygotowujemy premierę dużego kalibru:) pozdrawiam Darek |
|
•Ostatnio zmieniany•: •10 •lata•, 1 •miesiąc• temu• •przez• Darek1965.
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: prom79
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •10 •lata•, 1 •miesiąc• temu• #2021
|
Super niespodzianka!
Wciąż i nadal jestem pełna uznania dla pracowitości redakcji portalu. Jak zawsze życzę sukcesów w tropieniu genealogicznych śladów naszych przodków. Co do wiosennego przesilenia - to rzeczywiście chyba nas dopadło pozdrawiam Anna |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Darek1965
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •10 •lata•, 1 •miesiąc• temu• #2027
|
Witam,
zapraszam do uzupełninia opisów zdjęć z Lipna, Rypina, Strzyg, Osieka, Szpetala Górnego, Żałego i Studzianki. Niestety, zapowiadanych wcześniej zdjęć z Bądkowa Kościelnego nie zamieściliśmy? Z prostego powodu, w zbiorach ISPAN są zdjęcia Bądkowa ale tego w obecnym powiecie aleksandrowskim, a nie naszego w obecnej gminie Brudzeń;) www.szpejankowski.eu/index.php/parafie-i...kcja-zdj-is-pan.html Dodatkowo, zdjęcia z Żałego i Studzianki wraz z szerszym historycznym opisem www.szpejankowski.eu/index.php/parafie-i...ia-ae-1906-1913.html pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •10 •lata•, 1 •miesiąc• temu• #2034
|
Witam,
po konsultacji z D.Kostecką z Lipna już wiem, że nasza identyfikacja zdjęć nr 4 i 5 była poprawna:) Budynek na tych zdjęciach, to nie prawdopodobnie, ale na pewno dawny Hotel Warszawski w Lipnie. Miło nam również, że zdjęcia z Lipna cieszą dużym zainteresowaniem:) www.facebook.com/groups/471033206328754/?fref=ts pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •9 •lata•, 5 •mies.• temu• #2234
|
Witam,
jest już dostępna wersja II (uzupełniona kilkunastoma zdjęciami z Wymyślina oraz dodanym poprawnym datowaniem i opisem). www.szpejankowski.eu/index.php/parafie-i-dekanaty/209.html pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2249
|
Od dłuższego czasu przeglądam Waszą stronę. Jestem pełna podziwu dla twórców.
Tworzę drzewo genealogiczne swojej i męża rodziny. Poza małymi wyjątkami wszyscy związani są z Ziemią Dobrzyńska. Pochodzę z Osieka i zdjęcia sprzed ponad stu lat zaskoczyły mnie. Ciężko znależć soś z tego okresu. Po wnętrzu kościoła i zdjęcia były robione w latach 1905-1912 . Małgorzata |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Darek1965
|
•Wygenerowano w• 0.24 •sekundy•