Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2636605
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2636605
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
|
•TEMAT:• Działyń brakujące metryki
Działyń brakujące metryki •9 •lata•, 2 •mies.• temu• #2302
|
Witam,
Na Państwa stronie są indeksy małżeństw z Działynia z lat 1852-1874. Problem w tym, że w AP i AD we Włocławku księgi są tylko do 1856 i od 1868 r. A mnie interesują właśnie śluby rodziny Zglińskich z 1857, 1858 i 1862 r. Czy indeksy na Państwa stronie były sporządzane na podstawie ksiąg przechowywanych na parafii, czy z jakiegoś innego źródła? A jeśli tak, w jaki sposób mógłbym dotrzeć do treści tych aktów? Pozdrawiam, Marek Wieczorek |
|
|
Odp: Działyń brakujące metryki •9 •lata•, 2 •mies.• temu• #2303
|
Witam,
aż miło słyszeć, że prezentowana baza danych zawiera również wyjątkowe materiały:) Indeksacja omawianych roczników (spisów rocznych) to była dość zawiła "operacja" Omawiany materiał jest dostępny na mikrofilmie nr 825756 translate.google.pl/translate?hl=pl&...Ffamilysearch.org%2F Pozostaje zamówienie podanego mikrofilmu oraz podróż do Wrocławia lub Warszawy;) Ps. daję jeszcze pod rozwagę możliwość dodatkowego sprawdzenia w AD Płock, gdyż Mormoni podają następujące miejsca fotografowania materiałów z Działynia, cyt. "Mikrofilm zrobiony z rękopisów w Geheimen Staatsarchiv, Berlin i w Katholischen Kirchenbuchamt, München i w Archiwum Państwowe w Warszawie i w Archiwum Diecezjalne w Płocku i w Archiwum Diecezjalne we Włocławku" pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Działyń brakujące metryki •9 •lata•, 2 •mies.• temu• #2305
|
Witam,
może te informacje okażą się brakującym ogniwem. W zasobach geneteka.genealodzy.pl znalazłam małżeństwa zawarte w Działyniu; 1) 1857r. akt 25 Szymon Głowiński + Elżbieta Zglinska 2) 1858r. akt 16 Szymon Balewski + Marianna Zglinska 3) 1862r. akt 17 Ksawery Zglinski + Katarzyna Wrzesińska pozdrawiam Anna |
|
|
Odp: Działyń brakujące metryki •9 •lata•, 2 •mies.• temu• #2308
|
Dziękuję, te dane dostępne są na obu portalach. Mi jednak zależy na dotarciu do pełnej treści tych aktów. Wydaje się, że za radą Darka trzeba będzie zamówić odpowiednie materiały u Mormonów
Pozdrawiam, Marek |
|
|
|
•Wygenerowano w• 0.15 •sekundy•