Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2638648
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2638648
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
•TEMAT:• Wierzbiccy (Wirzbiccy)
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 7 •mies.• temu• #417
|
Darek1965 •napisał•:
Witam, odnośnie akt metrykalnych z Karnkowa z pierwszego ćwierćwiecza XIX w., jak na razie nie posiadam wiedzy, postaram się ustalić szczegóły, a może ktokolwiek z innych użytkowników ma wiedzę w przedmiotowym wątku? Witam, Stan ksiąg metrykalnych z Karnkowa przedstawia się tak: Sumariusz metryk (u. 1770-1808, m. 1790-1808, z. 1784-1808) w trzech archiwach: A. Diec. we Włocławku, A. Państw. we Włocławku, A. Diec. w Płocku. Kościelne (po łacinie): urodzenia: 1770-1819 w A. Państw. we Włocławku małżeństwa: 1790-1825 w A. Diec. we Włocławku zgony: 1784-1825 w A. Diec. we Włocławku Cywilne (po polsku): Umz: 1808-30 IV 1821 oraz od 1826 roku w A. Państw. we Włocławku Umz: 1 V 1820-1825 w A. Diec. we Włocławku. pozdrawiam, Piotr |
|
•Ostatnio zmieniany•: •13 •lata•, 7 •mies.• temu• •przez• prom79.
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 7 •mies.• temu• #420
|
B_ANNA •napisał•:
Witam serdecznie ! Panie Adamie dorzucę kolejne kamyczki do "Wierzbickich ogródeczka" [...] Witam serdecznie Pani Anno, Przede wszystkim bardzo dziękuję za zdjęcie nagrobka Michaliny Wierzbickiej i notatkę dotycząca śmierci(nekrolog) Mariana Wierzbickiego. Naprawdę każda nowa informacja jest dla mnie bardzo cenna. Zbieram dane o wszystkich liniach rodziny Wierzbickich z terenu ziemi dobrzyńskiej i płockiej i mam nadzieję, że z czasem uda się to chociaż w jakiejś części poskładać. Jeszcze raz dziękuje i polecam się pamięci Pozdrawiam Adam Wierzbicki |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 7 •mies.• temu• #421
|
Witam serdecznie Panie Piotrze,
Wszystko podał mi Pan jak na tacy. Dzięki wielkie. Szukałem tego w swoim czasie w bazie "Pradziad", ale wyniki nie były tak jednoznaczne i wyczerpujące. Teraz zostało mi tylko znaleźć trochę wolnego czasu i jechać do Włocławka. Z tym czasem niestety nie jest najlepiej, a tak naprawdę to nie ma go wcale. Dlatego może poproszę kogoś z archiwum we Włocławku o pomoc. Poznałem tam niezwykle miłego pracownika, może warto odświeżyć kontakt. Dane z tego okresu są kluczowe dla moich dalszych poszukiwań. Jeszcze raz bardzo dziękuję. Pozdrawiam Adam Wierzbicki |
|
•Ostatnio zmieniany•: •13 •lata•, 7 •mies.• temu• •przez• .
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #676
|
Witam serdecznie,
Wierzbiccy byli właścicielami Bogucina w gminie Fabianki. Niestety więcej informacji na ich temat nie posiadam. Pozdrawiam Jarosław Wysocki www.JaroslawWysocki.pl Poszukuję Wysocki,Korda,Rakowski,Sztuczka,Bieda.... Siecień, Fabianki,Chełmica Duża,Unieck,Łanięta, Brzesko, Tymowa , Poręba Spytkowska, Okocim |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #677
|
farmer1979 •napisał•:
Witam serdecznie, Wierzbiccy byli właścicielami Bogucina w gminie Fabianki. Niestety więcej informacji na ich temat nie posiadam. Pozdrawiam Jarosław Wysocki www.JaroslawWysocki.pl Poszukuję Wysocki,Korda,Rakowski,Sztuczka,Bieda.... Siecień, Fabianki,Chełmica Duża,Unieck,Łanięta, Brzesko, Tymowa , Poręba Spytkowska, Okocim Witaj, podkleję się gościnnie do Wierzbickich:) Widzę, że jesteś zainteresowany Wysockimi z Siecienia, mam dla Ciebie propozycję, dołącz do zespołu indeksującego. W wolnych materiałach posiadamy właśnie parafię Siecień UMZ 1877-81, j.rosyjski. Kilkukrotnie występuje tam nazwisko Wysocki(a) Kontakt poprzez pocztę portalu. pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #678
|
Witaj Darku,
znam słabo rosyjski,nie wiem czy sobie poradzę. Indeksowałem trochę materiałów dla FamilySearch ale w języku polskim. Pozdrawiam Jarosław Wysocki www.JaroslawWysocki.pl Poszukuję Wysocki,Korda,Rakowski,Sztuczka,Bieda.... Siecień, Fabianki,Chełmica Duża,Unieck,Łanięta, Brzesko, Tymowa , Poręba Spytkowska, Okocim |
|
|
•Wygenerowano w• 0.23 •sekundy•