Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2618862
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2618862
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
•TEMAT:• Wierzbiccy (Wirzbiccy)
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 4 •mies.• temu• #417
|
Darek1965 •napisał•:
Witam, Stan ksi?g metrykalnych z Karnkowa przedstawia si? tak: Sumariusz metryk (u. 1770-1808, m. 1790-1808, z. 1784-1808) w trzech archiwach: A. Diec. we W?oc?awku, A. Pa?stw. we W?oc?awku, A. Diec. w P?ocku. Ko?cielne (po ?acinie): urodzenia: 1770-1819 w A. Pa?stw. we W?oc?awku ma??e?stwa: 1790-1825 w A. Diec. we W?oc?awku zgony: 1784-1825 w A. Diec. we W?oc?awku Cywilne (po polsku): Umz: 1808-30 IV 1821 oraz od 1826 roku w A. Pa?stw. we W?oc?awku Umz: 1 V 1820-1825 w A. Diec. we W?oc?awku. pozdrawiam, Piotr |
|
•Ostatnio zmieniany•: •13 •lata•, 4 •mies.• temu• •przez• prom79.
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 4 •mies.• temu• #420
|
B_ANNA •napisał•:
[...] Witam serdecznie Pani Anno, Przede wszystkim bardzo dzi?kuj? za zdj?cie nagrobka Michaliny Wierzbickiej i notatk? dotycz?ca ?mierci(nekrolog) Mariana Wierzbickiego. Naprawd? ka?da nowa informacja jest dla mnie bardzo cenna. Zbieram dane o wszystkich liniach rodziny Wierzbickich z terenu ziemi dobrzy?skiej i p?ockiej i mam nadziej?, ?e z czasem uda si? to chocia? w jakiej? cz??ci posk?ada?. Jeszcze raz dzi?kuje i polecam si? pami?ci Pozdrawiam Adam Wierzbicki |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 4 •mies.• temu• #421
|
Witam serdecznie Panie Piotrze,
Wszystko poda? mi Pan jak na tacy. Dzi?ki wielkie. Szuka?em tego w swoim czasie w bazie "Pradziad", ale wyniki nie by?y tak jednoznaczne i wyczerpuj?ce. Teraz zosta?o mi tylko znale?? troch? wolnego czasu i jecha? do W?oc?awka. Z tym czasem niestety nie jest najlepiej, a tak naprawd? to nie ma go wcale. Dlatego mo?e poprosz? kogo? z archiwum we W?oc?awku o pomoc. Pozna?em tam niezwykle mi?ego pracownika, mo?e warto od?wie?y? kontakt. Dane z tego okresu s? kluczowe dla moich dalszych poszukiwa?. Jeszcze raz bardzo dzi?kuj?. Pozdrawiam Adam Wierzbicki |
|
•Ostatnio zmieniany•: •13 •lata•, 4 •mies.• temu• •przez• .
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata• temu• #676
|
Witam serdecznie,
Wierzbiccy byli w?a?cicielami Bogucina w gminie Fabianki. Niestety wi?cej informacji na ich temat nie posiadam. Pozdrawiam Jaros?aw Wysocki www.JaroslawWysocki.pl Poszukuj? Wysocki,Korda,Rakowski,Sztuczka,Bieda.... Siecie?, Fabianki,Che?mica Du?a,Unieck,?ani?ta, Brzesko, Tymowa , Por?ba Spytkowska, Okocim |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata• temu• #677
|
farmer1979 •napisał•:
Witam serdecznie, Wierzbiccy byli w?a?cicielami Bogucina w gminie Fabianki. Niestety wi?cej informacji na ich temat nie posiadam. Pozdrawiam Jaros?aw Wysocki www.JaroslawWysocki.pl Poszukuj? Wysocki,Korda,Rakowski,Sztuczka,Bieda.... Siecie?, Fabianki,Che?mica Du?a,Unieck,?ani?ta, Brzesko, Tymowa , Por?ba Spytkowska, Okocim Witaj, podklej? si? go?cinnie do Wierzbickich:) Widz?, ?e jeste? zainteresowany Wysockimi z Siecienia, mam dla Ciebie propozycj?, do??cz do zespo?u indeksuj?cego. W wolnych materia?ach posiadamy w?a?nie parafi? Siecie? UMZ 1877-81, j.rosyjski. Kilkukrotnie wyst?puje tam nazwisko Wysocki(a) Kontakt poprzez poczt? portalu. pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata• temu• #678
|
|
|
|
•Wygenerowano w• 0.19 •sekundy•