Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2638629
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2638629
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
•TEMAT:• Wierzbiccy (Wirzbiccy)
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #680
|
Witajcie
Piotrek Romanowski przesłał mi właśnie sumariusz z Siecienia za lata 1774-1808, jak jesteś chętny to daj znać Michał Golubiński |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #681
|
Witaj Michał,
jak możesz to prześlij mi sumariusz na adres •Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.• Zobaczę jak to wygląda. Pozdrawiam Jarosław Wysocki www.JaroslawWysocki.pl Poszukuję Wysocki,Korda,Rakowski,Sztuczka,Bieda.... Siecień, Fabianki,Chełmica Duża,Unieck,Łanięta, Brzesko, Tymowa , Poręba Spytkowska, Okocim |
|
•Ostatnio zmieniany•: •13 •lata•, 2 •mies.• temu• •przez• .
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #682
|
Witaj Jarku,
Dziekuję za informację dotyczacą Wierzbickich z Bogucina. Postaram się zgłębić ten temat. Coś więcej pewnie znajdę w aktach z parafii w Szpetalu. Pozdrawiam serdecznie Adam |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •13 •lata•, 2 •mies.• temu• #683
|
Witaj Darku,
Mimo różnych perturbacji zdrowotno-rodzinnych nie zapomniałem o tablicy zakonników w Skępem. Co prawda łacińskie skróty zostały odczytane w niestysfakcjonującym mnie stopniu, ale wyślę Ci to co mam. Zaprzyjaźnieni zakonnicy odesłali mnie do klasztoru w Tyńcu. Ponoć tam mogą pomóc. Pozdrawiam Adam |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •12 •lata•, 7 •mies.• temu• #864
|
Witam,
Tak się składa, że osatnio przeglądam parafię Baboszewo (poczekalnia geneteki - genealogdzy.pl) i sporo tam Wierzbickich. Poza tym z mojego własnego podwórka mam info, że Wierzbicka Maria była żoną Konstantego Zakrzewskiego ( z Zakrzewskich h Wyssokota. Portret Ignacego Zakrzewskiego w Zamku Królewskim - pierwszy prezydent W-wy ). Ich córka Irena Maria Zakrzewska żona pułkownika Aleksandra Kajkowskiego (delegata rządu emigracyjnego na uchodźctwie w USA) była poetką. Niestety nic o Marii więcej nie wiem, choć mogę spróbować się dowiedzieć jeśli jest to interesujące. Mam kontakt z jej wnuczką w USA. Bogdan |
|
|
Odp: Wierzbiccy (Wirzbiccy) •12 •lata•, 6 •mies.• temu• #902
|
Witam,
Gazeta Toruńska, nr 280, z 6 grudnia 1910r. Ps.rejon Lipna, więc może być związek ...? pozdrawiam Darek
•Załączniki:•
|
|
|
•Wygenerowano w• 0.19 •sekundy•