Dla Genealogów amatorów
Statystyka od 23.11.2009
•Użytkowników• : 260
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2637417
•Artykułów• : 211
•Odsłon• : 2637417
|
•Witamy•,
•Gościu•
|
•TEMAT:• Hit - nieznane zdjęcia
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2250
|
Małgorzata •napisał•:
Od dłuższego czasu przeglądam Waszą stronę. Jestem pełna podziwu dla twórców. Tworzę drzewo genealogiczne swojej i męża rodziny. Poza małymi wyjątkami wszyscy związani są z Ziemią Dobrzyńska. Pochodzę z Osieka i zdjęcia sprzed ponad stu lat zaskoczyły mnie. Ciężko znależć soś z tego okresu. Po wnętrzu kościoła i zdjęcia były robione w latach 1905-1912 . Małgorzata Witaj, dziękuję za dobre słowo, które należy się również dobrym ludziom - sympatykom portalu, które nie zawsze chcą się ujawnić, ale pamiętają o naszym okienku w necie:) Mam nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej:) poza Jackiem, który od dłuższego czasu jest nieobecny na forum, nie ma wśród nas przedstawiciela prowadzącego własne badania genealogiczne w rejonie Osieka i okolicach;) Może podzielisz się swoją wiedzą i dotychczasowymi odkryciami, czego wszystkim userom i sobie życzę? Mam w tym i swój interes genealogiczny:), o którym pisałem: www.szpejankowski.eu/index.php/forum/14-...rodnicki-wielki.html Co do naszych planów zdjęciowych, publikacji kolejnych szerzej nieznanych fotografii z miejscowości ziemi dobrzyńskiej, aktualnie trzymam kciuki za udane łowy:) jednego z sympatyków, który na nasze potrzeby aktualnie wertuje inwentarz kartkowy zakładu ikonografii Biblioteki Narodowej w Warszawie. Może coś nowego wyskoczy? pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2251
|
Co nie oznacza, że nie odwiedzam!!!
|
|
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2252
|
miedzajac •napisał•:
Co nie oznacza, że nie odwiedzam!!! Człowiek uczy się całe życie, trzeba ważyć słowa:) Korzystając z okazji, iż Osiek budzi zainteresowanie na forum, podsyłam przesłane przez Jacka zdjęcia wykonane właśnie w Osieku. Jest to nagrobek z nieczytelną dla nas treścią, a może inni userzy pomogą w odczytaniu i przetłumaczeniu zamieszczonej na nim inskrypcji? Linki do czterech zdjęć wykonanych przez Jacka:) images82.fotosik.pl/316/f553e2725928c5d6gen.jpg images81.fotosik.pl/316/4067979b4ee0a464gen.jpg images81.fotosik.pl/316/3643c511fd7f9c28gen.jpg images81.fotosik.pl/316/6f5b86da714b0b60gen.jpg pozdrawiam Darek |
|
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2253
|
Darek1965 •napisał•:
[...] Mam nadzieję, że zagościsz u nas na dłużej:) poza Jackiem, który od dłuższego czasu jest nieobecny na forum, nie ma wśród nas przedstawiciela prowadzącego własne badania genealogiczne w rejonie Osieka i okolicach;) pozdrawiam Darek Jak to nie ma!? A na zdjęciu nagrobka widzę coś na kształt tej treści: "Tutaj leżą (zostały pochowane) prochy członka (czlena) osieckiego urzędu celnego (osieckoj tamożni)(...) Dmitri (...) Smirnow urodzony (1879?) zmarł 19.." Piotr |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Darek1965
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2255
|
Znam ten nagrobek. Pytałam się kiedyś skąd Rosjanin na osieckim cmentarzu to były różne odpowiedzi, ale przeglądając archiwa znalazłam akty chrztu dzieci urzędników celnych. Był też akt zgonu- nie pamiętam z którego roku.Gdy rozmawiałam ze starszą sąsiadką to opisała że "oni lubili czasami zajść do naszego kościoła"
Małgosia |
|
•Za tę wiadomość podziękował(a)•: Darek1965
|
Odp: Hit - nieznane zdjęcia •9 •lata•, 4 •mies.• temu• #2283
|
Witam,
proszę o pomoc w identyfikacji osób, które zostały zatrzymane w kadrze około 1930 r. w Ciechocinie, w obecnym powiecie golubsko-dobrzyńskim. www.facebook.com/1822300531367081/photos.../?type=3&theater pozdrawiam Darek |
|
|
•Wygenerowano w• 0.16 •sekundy•